Van leuke musea tot aan een ronddraaiende Euromast, Thessaloniki heeft het allemaal. Er valt zoveel te beleven in deze levendige stad. Na aankomst kom je al snel tot de ontdekking dat je tijd tekort komt. Wij hebben speciaal voor jou de leukste activiteiten in Thessaloniki voor je op een rij gezet. Geniet volop met deze originele tips die jou een onvergetelijk verblijf bezorgen. Neem vooral genoeg energie mee!

Bezoek Skyline Bar SKG ‘Euromast van Thessaloniki’

Op zoek naar het mooiste panoramisch uitzicht over de stad. Genieten van Thessaloniki by night? De Witte Toren is niet de enige toren die hier razendpopulair is. Deze bijzondere bar bevindt zich in een 76 meter hoge communicatietoren. De OTE toren draait langzaam rond. Zo bewonder je Thessaloniki panoramisch in 1 uur tijd en zie je alle gezichten van de stad. Op zoek naar een romantische plek? Dan is dit zeker iets voor jou. Pianomuziek, romantische zonsondergang en het nachtelijk aanzicht op de stad, met de vele fonkelende lichtjes, brengen je in de juiste stemming. Deze toren is de hele dag geopend, dus je kan er ook terecht voor een heerlijke freddo.

Waan je in een andere wereld

Athene was Thessaloniki voor, maar sinds kort bezit ook Thessaloniki een heel bijzonder museum. Bezoek het ‘Illusion Museum’ in de gezellige Ladadika wijk en waan je in een andere wereld. Zo zijn er verschillende kamers waar niks gewoon lijkt, het is namelijk één grote illusie. Iedere kamer brengt je naar een andere dimensie en wereld. Zonder enige twijfel verzekert dit museum jou een leuke tijd en ook nog grappige foto’s. Plezier voor jong en oud.

Adres: Doxis 5 Ladadika

Escape tour Thessaloniki – In de voetsporen van Alexander de Grote

Ontdek de stad Thessaloniki op geheel unieke wijze met deze Escapetour. Aan de hand van opdrachten en vragen word je door de stad geleid en kom je langs de leukste plekjes. Geef je het goede antwoord? Dan krijg je nieuwe aanwijzingen die naar de geheime uitgang leiden. Durf je dit avontuur aan dan ben jij diegene die Alexander de Grote helpt te ontsnappen. Superleuk om met een team tegen elkaar te strijden en zeker een perfecte activiteit voor vriendengroepen, bedrijven en scholen!

Wil je weten hoe het werkt ? Of wil je de Escape game al boeken neem dan een kijkje op onze website.

Mausoleum van Thessaloniki met fiets

Ontspannen in een “Hamam”

Even genoeg van het wandelen door de stad of gewoon even ontspanning nodig voor je lichaam en geest? Verwen jezelf in een van de vele hamamgelegenheden van de stad. Vooral de dames van Thessaloniki genieten graag van een beautybehandeling. Verwenbehandelingen in de vele schoonheid- en nagelsalons zijn echt een aanrader. Voetjes omhoog en kom tot rust met een ontspannende massage.

Winkelen op de Tsimiski, Egnatia en Leoforos Nikis

Kom je naar de modestad van Griekenland, pak dan vooral je koffer niet te vol. Gezellig winkelen kan op de Tsimiski en Egnatia Straat. Van kleding- en schoenenzaken tot aan accessoires en juwelierszaken. Hier is voor ieder wat wils. Zoek je iets speciaals ga dan shoppen op de Leoforos Nikis met uitzicht op de golf van Thermaikos en de boulevard. Houd je meer van alternatieve winkels? Bezoek dan het Navarinoplein. Deze studentenwijk staat bekend om zijn tweedehandswinkels, hippe fashionboetiekjes en alles waar een student blij van wordt.

Natuurlijk ontbreekt er geen shopping mall aan deze moderne stad. Cosmo Meditarrean ligt een klein stukje buiten het centrum. De mall is te bereiken met lijn 45 of 45B vanuit Egnatia straat.

Voor leuke originele souvenirs zit je goed in de Navarino wijk. Op zoek naar handmade souvenirs? Neem dan een kijkje bij Flying Fig Askitou 12 gelegen op de Kapani Markt.

Ontdek de stad op de fiets

Een fietstour mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je verblijf in Thessaloniki. Wij bieden de leukste fietstours aan om de stad op cultureel en culinair gebied te leren kennen. De leukste fietstours vind je hier!