Het stadsymbool van Thessaloniki

Een van de belangrijkste plekken in Thessaloniki is de gekende Witte Toren. Dit is hét herkenningspunt en wordt soms vergelegen met de Eiffeltoren. Een bezoek aan Thessaloniki is nooit compleet zonder deze toren van dichtbij te hebben meegemaakt. Daarnaast is het een belangrijke ontmoetingsplek voor de locals, iedereen weet namelijk waar deze bezienswaardigheid is.

Onderdeel van een groter complex

Vroeger stond de Witte Toren in zee, dus alleen bereikbaar per boot, maar nog binnen de stadsmuren. Die muren begonnen in de oude bovenstad en eindigden aan de boulevard. De Ottomanen, die hier van 1430 tot 1912 waren, braken de muren in 1869 af omdat ze de stad niet meer konden verdedigen. Ze gebruikten het puin om het eerste deel van de boulevard aan te leggen en meer ruimte te creëren.

De bekende Witte Toren van Thessaloniki

Bezoek het museum

Vandaag de dag is de Witte Toren van Thessaloniki een museum, waar je de geschiedenis van de stad kunt ontdekken.De informatie staat in het Grieks aangegeven, maar een Engelse audiotour vertaalt de informatie, zodat het ook voor reizigers goed te begrijpen is. De toren is 33 meter hoog en heeft vier verdiepingen: een behoorlijke klim dus. Eenmaal boven, word je wel beloond met een spectaculair uitzicht over de stad, de boulevard en de baai.

Leer de geschiedenis

Er is een mogelijkheid om zelfstandig de Witte Toren en de boulevard te bezoeken. Daarnaast kan dit ook onder leiding van een officiële gids. Een gids laat je kennis maken met de geschiedenis van de Witte Toren en vertelt waarom dit een bezienswaardigheid is die je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek in Thessaloniki.