Een indrukwekkende bezienswaardigheid in Thessaloniki is de overwinningsboog van Galerius. Deze wordt ook wel ‘Kamara’ genoemd door de locals. Het herinnert je eraan hoe Thessaloniki door de eeuwen heen is veranderd. Deze bezienswaardigheid had orgineel drie bogen, maar alleen het middelste gedeelte is overgebleven. De Rotonda, de overwinningsboog en het Octagon paleis waren vroeger met elkaar verbonden als één geheel. Het complete complex van Galerius is indrukwekkend en ligt voor een groot deel nog onder de grond. Als je richting het Octagon paleis loopt, kun je ook nog delen van de verbindingshallen zien.

Het verhaal van Galerius als een stripverhaal

Op de Boog van Galerius wordt het leven van de keizer als een stripverhaal afgebeeld. Als je goed kijkt, zie je belangrijke gebeurtenissen uit zijn leven, waaronder zijn overwinning op de Perzen. De Perzen zijn klein afgebeeld om hun onbelangrijkheid te benadrukken, terwijl Galerius veel groter is weergegeven omdat hij van groot belang was. Onderaan zie je zijn gevechten tegen de Perzen, waarbij je zelfs olifanten en leeuwen kunt spotten, dieren die werden ingezet in de strijd.

De overwinningsboog van Thessaloniki

Voor de romanticus in Thessaloniki

Deze bezienswaardigheid in Thessaloniki wordt ook beschouwd als een romantische plek. Dit is eigenlijk de belangrijkste ontmoetingsplek in Thessaloniki. Het ligt in het centrum en iedereen weet waar het is. Vroeger werden partners hier gekozen. Tegenwoordig is het ook een ontmoetingsplek voor studenten en zakenmensen.

Bezoek aan de overwinningsboog

Je kunt ervoor kiezen om zelf een bezoek te brengen aan de overwinningsboog van Thessaloniki of onder leiding van een officiële gids. Een gids leert je kennis maken met de geschiedenis van het bekende boog.